Olasz konyha

Második fogások - Secondi

                                         
Involtini cotolette al latte (Tejben sült borjúszeletek)

4 db 18 dekás borjúszelet, 2 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ág rozmaring, fél tk só, 1 üveg venetoi Soave fehérbor, 2 dkg sütõvaj, 8 dl tej, só és frissen őrölt bors.

1-2 nappal a sütés előtt: A hússzeleteleket egy nem túl nagy porcelán-, vagy üvegtálba teszem. Hozzáadom a fokhagymát, 4 zsályalevelet, egy rozmaringágat és sót. Felöntöm a borral, hogy a húst teljesen ellepje. Hűtőben 1-2 napig marinálom.
A sütés napján: A szeleteket kiszedem a marinádból és szárazra törlöm. A marinádot egy szűrõbe töltöm és felfogom. 2 dl-t kimérek belõle. A fokhagymát félreteszem, a fűszernövényeket pedig kidobom. Finomra vágom a maradék zsályaleveleket és rozmaringtűket. A sütõt 18 fokra előmelegítem és a középső sínre betolok egy sütõpapírral kibélelt tepsit. A szeleteket forró sütõvajban egy magas széles sütőserpenyőben mindkét oldalról 2 percig sütöm. Hozzáadom a zöld leveleket, belepréselem a fokhagymát és röviden együtt sütöm õket. 2 dl marináddal eloltom, felöntöm a tejjel és felfőzöm. Óvatosan sózom és borsozom. Kiveszem a húsokat és rögtön a sütőben előmelegített tepsibe teszem, aholis 45-60 percig lassan sütöm. A vége felé egy mixerrel elpürésítem a mártást és nagy lángon 3 dl-re főzöm be és utoljára ízesítem. A húsokat előmelegített tányérokra teszem és körbeöntöm a lobogva forró mártással.

home Secondi (második fogások) home Olasz oldal (index)

További oldalakKörete

Kemencében sült burgonyával tálalom.

Tovább:
home Tartalomjegyzék