"Vadászpástétom"

Szendvicskrémek

                                         

"Vadászpástétom"

10 dkg zöld lencse, 3 dl víz, 1 tk zöldségleves por, 12 dkg apróra vágott hagyma, 20 dkg vékonyan felszeletelt gomba, 2 dkg vaj (1), 1 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1,5 csésze vargányalé, 8 dkg vaj (2), 1 tk curry, 2 tk majoránna, 1/4 tk bors, cayenne bors, 50 dkg finomra őrölt mandula.

A lencsét kb. fél óráig puhára főzöm a vízben oldott zöldséglevesben. Eközben a hagymát a vajban (1) üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát és addig párolom, míg a folyadék el nem illan. Vargányalével és fokhagymával fűszerezem. A lencsét egy szitába öntöm és felfogom a főzőfolyadékot. Hozzáadom a fűszereket és a vajat (2), és elpürésítem. Hozzákeverem a mandulát. Amennyiben túlságosan sűrű lenne, úgy hozzáöntök egy keveset a főzőfolyadékból. Végül belekeverem a gombát. Legalább 4 órán át állni hagyom.
Gomba nélkül is nagyom finom ez a kenyérrevaló. Elhagyom a hagymát, a vargányalevet, valamint a gombát és a fokhagymát közvetlenül a lencsekrémbe préselem.Ha tele vagy már az unalomig ismételt viccekkel, akkor feltétlenül látogass el az új viccek oldalára!


home

Garantáltan újak, hiszen:
Egy újszülött számára minden vicc új.


További oldalak
Nem értem

home

Forrás

Diana Droßel.

home Tormareceptek
home Pástétomreceptek

Tovább:
home Tartalomjegyzék