Fogyókúrás módszerek

                                         

A mozgásról

Ahelyett, hogy a TV-t néznéd

Mozogni, mozogni, minnél többet mozogni. Ezt halljuk minden információs csatornán, orvosainktól, diétás szakemberektől. Ez így is van, hiszen a „fedettpályás TV-nézés” sportágát nem jegyzik az olimpián.
Hajlamosak vagyunk arra, hogy a jólétben elhanyagoljuk a testmozgást. Autóval járunk mindenhová – és persze már a modern kocsik sem olyanok, mint hajdanán, amelyek „megrázták” az emberi testet. Mozgásra több okból is szükségünk van:
- Mozgatjuk vele izmainkat, izületeinket, megakadályozva ezzel az eltunyulást, a hugykristályok lerakódását a szövetekben.
- Munkára serkentjük a vérünket. Ezzel jót teszünk a szívnek és az ereknek egyaránt. A véredények pedig az összes szervünkben megtalálhatók, talán nem is kell itt most felsorolnunk őket.
- Az emésztőrendszerünk is meghálálja a mozgást és a sokszor említett perisztaltika is jobban működik, ha nem hanyagoljuk el a napi mozgást.
Pedig nem is kell sokat tennünk ennek érdekében. Kicsit letehetjük az autót – ez már egy természetes mozgás és nem az, hogy „na már megint konditerembe kell menni”.
Ha nincs más lehetőséged, akkor kösd be úgy a cipődet, hogy nem ülsz le, vagy végezz el egyszerűen néhány felülést.
Ha csak abból a néhány egyszerű gyakorlatból végzünk naponta nem több, mint két percet, amihez nem kell semmi segédeszköz, már akkor is nagyon sokat tettünk a cél érdekében.
Ezek a következők: hajlítás előre 5x, hajlítás hátra 5x, törzsfordítás nyújtott karral balra és jobbra mindkét irányban 5x, guggolás 5x, stb.


További oldalak:Tovább:
home Tartalomjegyzék
home Fogyókúrás módszerek
home Napi pozitiv gondolatok