A mozgásról

                                         
A mozgásról

Ahelyett, hogy a TV-t néznéd

Mozogni, mozogni, minél többet mozogni. Ezt halljuk minden információs csatornán, orvosainktól, diétás szakemberektől. Ez így is van, hiszen a „fedett pályás TV-nézés” sportágát nem jegyzik az olimpián.
Hajlamosak vagyunk arra, hogy a jólétben elhanyagoljuk a testmozgást. Autóval járunk mindenhová – és persze már a modern kocsik sem olyanok, mint hajdanán, amelyek „megrázták” az emberi testet. Mozgásra több okból is szükségünk van:
- Mozgatjuk vele izmainkat, izületeinket, megakadályozva ezzel az eltunyulást, a húgykristályok lerakódását a szövetekben.
- Munkára serkentjük a vérünket. Ezzel jót teszünk a szívnek és az ereknek egyaránt. A véredények pedig az összes szervünkben megtalálhatók, talán nem is kell itt most felsorolnunk őket.
- Az emésztőrendszerünk is meghálálja a mozgást és a sokszor említett perisztaltika is jobban működik, ha nem hanyagoljuk el a napi mozgást.
Pedig nem is kell sokat tennünk ennek érdekében. Kicsit letehetjük az autót – ez már egy természetes mozgás és nem az, hogy „na már megint konditerembe kell menni”.
Ha nincs más lehetőséged, akkor kösd be úgy a cipődet, hogy nem ülsz le, vagy végezz el egyszerűen néhány felülést.
Ha csak abból a néhány egyszerű gyakorlatból végzünk naponta nem több, mint két percet, amihez nem kell semmi segédeszköz, már akkor is nagyon sokat tettünk a cél érdekében.
Ezek a következők: hajlítás előre 5x, hajlítás hátra 5x, törzsfordítás nyújtott karral balra és jobbra mindkét irányban 5x, guggolás 5x, stb.


home Napi pozitív gondolatok

Ha tele vagy már az unalomig ismételt viccekkel, akkor feltétlenül látogass el az új viccek oldalára!


home

Garantáltan újak, hiszen:
Egy újszülött számára minden vicc új.További oldalakNem értem

home

Diétás receptek

home Barna malac (dia, glut, lakt)
home Diétás zserbópalacsinta
home Házi amaretti (glut, lakt)
home Házi amarettini (glut, lakt)
home Narancsos mogyorótorta (dia, glut, lakt)
home Toportorta (glut)
home Toportorta 2. (glut, lakt)
home Toportorta 3. (glut, lakt, dia)
home Villányi mandulatorta (glut)

home Saláták, salátatálak
home Csóró konyha
home Diétás, fogyókúrás receptek
home "mentes" süteményreceptek

home Főoldal