Fogyúkúrás levesreceptFogyasztó káposztaleves

6 nagy fej hagyma, kis doboz paradicsompüré konzerv (70 g), 1 nagy fej édeskáposzta (1 - 1,5 kg) csíkokra vágva, 2 db nagy zöldpaprika csíkokra vágva, 4 sárgarépa csíkokra vágva, 6-8 friss zellerszál, 2 leveskocka, petrezselyemzöld, Worchesterszósz.
A hozzávalókat egy nagy fazékba teszem és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Beleteszem az össze ízesítőanyagot és kis lángon puhára főzöm.


Mindenki számára világos, hogy a kúra időtartama alatt borzasztó unalmas lesz a káposztaleves. Kiváltja az "undor" szintet, ha nem teszünk valamit.

Abban is különbözünk az állatoktól, hogy érzékünk van a gasztronómiához és igényünk is van rá. (a tápos csirke kikelésétől a levágásáig ugyanazt eszi!!!).

Következzék hát néhány példa, mely feldobja, kissé megváltoztatja levesünket úgy, hogy az továbbra is elvégzi fontos feladatát, azonban változatossá, sőt, ha ügyes vagy izgalmassá teszi a fogyókúrát.

Itt most az élettani hatást egy bizonyos "gasztronómiai feeling" is kiegészíti és megszűnik, vagy legalábbis csökken a monotónia.További variációk

Fogyasztó káposztaleves (oroszos)

A megszokott hozzávalókhoz egy kis fej céklát, egy babérlevelet főzök. Frissen őrölt borssal és ecettel ízesítem.

Fogyasztó káposztaleves (korianderes)

A megszokott hozzávalókhoz 15-20 szem mozsárban megtört koriandert teszek.

Fogyasztó káposztaleves (magyaros)

A megszokott hozzávalókhoz 2 ek házi őrölt paprikát keverek és jól kiforralom.

Fogyasztó káposztaleves (halászlé érzés)

A leveskockát három halászlékockára cserélem, a megszokott hozzávalókhoz 2 ek házi őrölt paprikát, 1/2 EK Erős Pistát keverek és jól kiforralom.

Fogyasztó káposztaleves (exotikus 1.)

Kihagyom a Worchesterszósz-t. A megszokott hozzávalókhoz 1 mk őrölt fahéjat teszek és édesítőszerrel ízlés szerint édesítem.Tovább:

home Főoldal
home Humoroldal, viccek