Húsételek

Sültek

                                         


Ha tele vagy már az unalomig ismételt viccekkel, akkor feltétlenül látogass el az új viccek oldalára!


home

Garantáltan újak, hiszen:
Egy újszülött számára minden vicc új.Csáky rostélyos

4 szelet 16 dekás marharostélyos, 2,5 dkg só, 10 dkg zsír, vagy olaj, 20 dkg hagyma, 1 dkg fűszerpaprika, 1 g őrölt bors, 1 EK sűrített paradicsom, 60 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 8 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, 2,5 dl tejföl, 5 dkg liszt.

Apróra vágom a szalonnát és egy kanálnyi zsíron megpirítom, hozzáadok 3 dekányi apróra vágott hagymát és tovább pirítom. Most jön a megmosott és felkockázott paprika. Kicsit párolom, sózom, beleteszem a felkockázott paradicsomot és párolom, míg a levét el nem főtte. Felütöm a tojásokat, enyhén megsózom, a lecsóhoz keverem és hagyom megszilárdulni, míg kenhető masszát nem kapok. A rostélyosokat a szokásosnál erősebben kiverem, ügyelve arra, hogy a szeletek ne szakadjanak el. Borsozom és egyenletesen elterítem rajtuk a tojásos masszát. A szeleteket roládszerűen feltekerem, hústűvel megtűzöm, enyhén sózom és a zsíradékon körben megpirítom. Lábasba teszem őket. A maradék zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, megkeverem és felöntöm 3 deci vízzel. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, sózom, felforralom és a roládokra öntöm. Kis lángon párolom, s ha kell mindig csak kevés vízzel pótolom a veszteséget. Időnként megforgatom a roládokat. Mikor megpuhultak, eltávolítom a hústűket és egy tűzálló tálba teszem. A levét elkeverem a liszttel behabart tejföllel és felforralom. Szitán áttöröm, a roládokra öntöm és felforralom.

home Vadasreceptek home Pecsenyék, sültek home Pörköltek, tokányok

Tovább:
home Főoldal

További oldalak


Tálalási ötlet

Tálalásnál ferdén felszelem a roládokat és meglocsolom a forró mártással, arra pedig tejföl-krixkraxokat spricelek. Galuskával tálalom.